Step inside a spacious London town house

14 images

When the owners of this 19th-century townhouse decided to convert it from flats back into a family home, one of their main concerns was to create a large, lateral living space at its heart, one that would be free of any structural distractions. Working closely with an architect, the back of the house was opened up to create this towering space, in which a basement kitchen is overlooked by a galleried living room above. The ground floor appears to float in space; “All the supporting steelwork is concealed in floors and ceilings so there was no need for columns,” says the owner.

Image credit: Ben Anders
Image credit: Ben Anders
Image credit: Ben Anders
Image credit: Ben Anders
Image credit: Ben Anders
Image credit: Ben Anders
Image credit: Ben Anders
Image credit: Ben Anders
Image credit: Ben Anders
Image credit: Ben Anders

Ideal Home loves...